søndag 4. januar 2009


Fasaden på huset.
Klikk på bildene for å se det større.

Et overordnet mål har vært å gi biblioteket et moderne og tidstypisk uttrykk, en arkitektur som speiler vår samtid, som knytter bånd og gir retning til nye Grimstad. Bygningens form og uttrykk søker å svare på og tolke byens skala og identitet, naboskap og naturgitte omgivelser og vise respekt for disse forhold. Videre å forholde seg til sol og utsikt, naturlige uteplasser og møtepunkter, og ivareta og understreke byens siktlinjer og landskapssiluett. Huset skal oppleves som helt åpent, men fordi vi bor i Norge og ikke har utetemperatur hele året, er det satt glass rundt.

Den åpne og inviterende arkitekturen ligger mot sjø og utsikt. Hovedinngangen er plassert godt synlig langs det etablerte gangstrøket mellom Storgata og Oddensenteret og den store forplassen som trapper seg ned mot brygga. Videre er det plassert en utescene som henvender seg til plass og park mot og foran Sorenskrivergården.
Med glass i hele fasaden og deler av husets tre andre sider er det god utsikt over hele havneområdet innefra. Her skal alle få mulighet til å nyte godt lesestoff eller god musikk samtidig med sjøutsikten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar