søndag 22. februar 2009




Forhistorie nytt bibliotek
(klikk på bildene, huset sett forfra og bakfra)
Grimstad kommune ønsker å være landsdelens litteraturformidlingsby. Det er en av hovedsatsingene innen kultur i Grimstad. To nasjonalt og internasjonalt store diktere har deler av sin bakgrunn i Grimstad. Derfor har kommunen satset mye på formidling av Ibsen og Hamsun. Samtidig er dette utvidet til å gjelde formidling av litteratur og styrking av leseferdighet og litteraturinteresse. For å realisere tankene er den nødvendig med en sentral arena for formidlingen. Samtidig trenger byen et nytt moderne bibliotek, og gevinstene av å tenke dette i samme bygg vil være betydelige.

Prosjektet har pågått i mange år og har endret seg i funksjon og størrelse fra designkonkurransen for et ABM-senter til dagens bygg som er et bibliotek m/ landsdelsfunksjon for litteraturformidling.
Lokalisering av nytt bibliotek har også vært gjenstand for mye utredning og debatt både blant folk og politikere i byen. Kommunestyret har nå vedtatt at nytt bibliotek skal lokalisers til Rutebilstasjonsområdet".
LPO Arkiteter AS har hele tiden vært arkitekt etter å ha vunnet en designkonkurranse. Prosjektet ble godkjent av kommunestyret våren 2008.


Nå er vi ferdige med forprosjektet og det er levert en forprosjektrapport. Multiconsult AS har vært engasjert som rådgivere.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar